Rengöringstips från städpersonalen

Rengöring av kylskåp – effektiva metoder och bästa praxis

Introduktion till att rengöra kylskåp

Är ditt kylskåp i behov av en grundlig rengöring? Att rengöra ditt kylskåp regelbundet är viktigt för att bibehålla dess funktion och förhindra dålig lukt samt bakterietillväxt. I denna artikel kommer vi att diskutera de mest effektiva metoderna och bästa praxis för att rengöra ditt kylskåp, från att ta bort matrester till att desinficera ytor.

Innan du börjar rengöringsprocessen är det viktigt att tömma kylskåpet helt. Ta ut alla livsmedel och placera dem i en kylväska eller en annan kyld förvaringsplats. Detta inkluderar även att ta bort eventuella avtagbara hyllor och fack för att underlätta rengöringen.

Om ditt kylskåp har en avfrostningsfunktion, se till att använda den innan du påbörjar rengöringen. Stäng av kylskåpet och låt isen smälta naturligt. Alternativt kan du använda en plastskrapa eller en hårtork på låg värme för att påskynda processen.

Nu när kylskåpet är tomt och avfrostat kan du börja rengöra interiören. Ett effektivt sätt att rengöra kylskåpet är att använda en blandning av varmt vatten och mild diskmedel. Doppa en trasa eller en svamp i blandningen och torka noga av alla ytor, inklusive hyllor, fack och dörrpackningar.

Dålig lukt är vanligtvis ett resultat av matrester som har fastnat eller bakterier som har börjat växa. För att eliminera dålig lukt kan du blanda ättika och vatten i en sprayflaska och spraya insidan av kylskåpet. Låt lösningen verka i några minuter och torka sedan av med en ren trasa.

Dörrpackningarna på kylskåpet kan samla på sig smuts och matrester som kan leda till dålig tätning och ökad energiförbrukning. Använd en mild rengöringslösning och en mjuk borste för att rengöra dörrpackningarna noggrant. Torka av dem med en ren trasa och se till att de är helt torra innan du sätter tillbaka dem.

Avtagbara hyllor och fack kan vara svåra att rengöra på grund av deras form och storlek. Fyll ett badkar eller en diskho med varmt vatten och diskmedel och låt hyllorna och facken ligga i blöt i några minuter. Använd en svamp eller en borste för att skrubba bort eventuell ingrodd smuts. Skölj noga av dem och låt dem lufttorka innan du sätter tillbaka dem i kylskåpet.

För att säkerställa att kylskåpet är helt rent och fritt från bakterier kan du använda en desinficerande lösning, till exempel en blekmedelslösning. Spraya ytor som har kontakt med livsmedel och torka noga av dem med en ren trasa. Var alltid försiktig och läs instruktionerna på desinfektionsmedlet innan du använder det.

När du har rengjort och desinficerat ditt kylskåp är det dags att återfylla det med dina livsmedel. Se till att organisera och märka matvaror för att underlätta åtkomst och minimera matsvinn.

Avslutande tankar

Att rengöra ditt kylskåp regelbundet är avgörande för dess långsiktiga prestanda och din egen matsäkerhet. Följande de här stegen kommer inte bara att hjälpa dig att hålla ditt kylskåp rent och fräscht, utan också förhindra eventuella luktproblem och säkerställa att dina livsmedel förvaras på rätt sätt. Ta hand om ditt kylskåp, och det kommer att ta hand om dig!

Säkerhetsåtgärder att tänka på

 • Stäng av kylskåpet och dra ur kontakten innan du påbörjar rengöringsprocessen för att undvika elektriska stötar.

 • Använd skyddshandskar och skyddsglasögon för att undvika irritation från rengöringsprodukter och för att hålla händerna och ögonen skyddade.

 • Undvik att använda starka kemikalier eller slipande rengöringsmedel som kan skada kylskåpets ytor. Välj istället milda och säkra alternativ.

 • Var försiktig vid hantering av avfrostande verktyg, som plastskrapor eller hårtorkar, för att undvika skador på kylskåpets ytor eller dig själv.

Förebyggande underhåll

 • Torka av eventuella spill omedelbart för att undvika att de torkar in och orsakar dålig lukt eller svår rengöring.

 • Förvara livsmedel i förseglande behållare för att undvika läckage och kontamination.

 • Placera inte varma livsmedel direkt i kylskåpet utan låt dem svalna först för att undvika kondensbildning och fukt.

 • Kontrollera och rengör regelbundet kylskåpets avloppsrör för att undvika att det blir igensatt och orsakar dålig lukt eller läckage.

Sammanfattning

Att rengöra ditt kylskåp på ett effektivt och säkert sätt är avgörande för att bibehålla dess prestanda och säkerställa att dina livsmedel förvaras på rätt sätt. Genom att följa de steg som vi har diskuterat i denna artikel, samt att vidta förebyggande åtgärder och ta nödvändiga säkerhetsåtgärder, kan du hålla ditt kylskåp rent, fräscht och funktionellt under lång tid framöver. Investera tid i att rengöra och underhålla ditt kylskåp, och du kommer att njuta av fördelarna av en ren och hälsosam matförvaring.

Anlita städexperter för att städa kontoret – 4 fördelar

Kontoret kallas ofta för ditt andra hem eftersom du måste spendera en stor del av tiden varje vecka där. Du tillbringar inte bara ganska lång tid på ditt kontor, men du måste också prestera där. Detta är anledningen till att bra hygien på kontoret är absolut nödvändigt. Det är inte bara fördelaktigt för din hälsa, det ger också en positiv atmosfär som ökar kvaliteten och effektiviteten i ditt arbete.

Anledningen till att det alltid rekommenderas att du anlitar städexperter för städning av kontoret är att det ger ett antal fördelar som du kanske inte har tänkt på tidigare. Dessa fördelar beskrivs här nedan.

Fördelar med att anlita städexperter

Fördelarna som kan en städfirma kan uppnå:

Sparar både tid och pengar

Om du anställer experter behöver dina anställda inte spendera tid och energi på att exempelvis desinficera kontoret eller deras individuella skrivbord. Inte heller behöver du hyra en separat städare för ditt kontor och därmed betala mindre. Som ett resultat av detta kommer också din kontorspersonal att kunna koncentrera sig mer på att utföra det arbete som de har valts ut för. Ditt företag kommer att fokusera på att utveckla verksamheten, och du kommer att bli den verkliga vinnaren.

Hälsosammare miljö

Om det inte städas kommer kontorsgolvet att vara fullt av smuts och bakterier. Detta kan leda till sjukdom hos personalen, vilket du också förlorar på ur flera aspekter. Om du utser rätt städexperter kan du minska antalet sjukskrivningar hos personalen. Dessa arbetare ska alltså städa på kontoret och hålla ditt det snyggt och ordnat.

Bra första intryck kontoret är rent

En stämningsfull atmosfär är inte bara gästvänlig utan ger också ett gott rykte bland existerande och potentiella kunder. Detta ligger förstås i ditt intresse, ett bra första intryck är viktigt och rykten sprider sig förstås snabbt.

Rengöring ger sinnesro och ökar effektiviteten

Detta är en psykologisk fördel som du och dina anställda kommer att njuta av om ditt kontor saknar smuts och bakterier. Arbetseffektiviteten och harmonin bland de anställda kommer i sin tur höjas i proportion till denna sinnesro.

Ovanstående är några av de fördelar som städexperterna på en bra städfirma i Boden kommer att ge dig. Genom sitt städarbete har de kompetensen att erbjuda ett önskat städresultat samtidigt som de kan erbjuda detta till humana priser.

Vad du kan rengöra med en högtryckstvätt

Det finns många anledningar till varför du bör överväga högtryckstvätt. Om du äger ett hem eller företag så kommer du säkert upptäcka att du behöver den här sortens rengöring då och då. Det är dock bra att veta vad de bästa användningsområdena är, vad de innebär och hur du ska utföra den här sortens rengöring på rätt sätt.

Vad är en högtryckstvätt bra till att rengöra med?

användningsområden för rengöring med högtryckstvätt

Varför skulle du vilja använda en högtryckstvätt? Hemägare och företagsägare använder den här sortens rengöring då och då för att säkra att deras byggnader ser sitt bästa ut. Inte bara det, utan det kan också hjälpa till att hålla vissa utomhusproblem under kontroll, så som mossa och mögel. Det är framförallt en bra idé att utföra den här sortens rengöring innan du säljer ett hem eller företagsbyggnad så att den ser sitt allra bästa ut för potentiella köpare. Ägare till industriella byggnader tycker ofta att det är det bästa sättet att hålla sin byggnad så ren som möjligt. Det kan också vara bra för fordon eftersom du lätt kommer åt områden som är svåra att nå.

Hyra eller anlita någon att utföra en rengöring med en högtryckstvätt

Bör du själv hyra utrustningen och rengöra själv, eller bör du anlita en specialist som kommer med utrustning och utför arbetet? Det beror på vad du vill få gjort. Om du äger en stor industriell fastighet och du vill få insidan, utsidan och golven ordentligt rengjorda gör du nog allra bäst i att anlita en rekommenderad städfirma i Boden som rengör åt dig. Vill du enbart rengöra utsidan av ditt lilla till mellanstora hem, eller vill tvätta bilen mer ordentligt så kan du lika gärna hyra utrustningen och utföra arbetet själv. Om du är osäker bör du anlita ett proffs då de kan garantera sitt arbete.

Försiktighetsåtgärder när du använder en högtryckstvätt

Högtryckstvättning är inte helt utan risker. Du behöver vara försiktig eftersom den lever upp sitt namn… det är högt tryck! En av anledningarna till att det fungerar så bra är kraften i vilken vattnet och rengöringsmedlet sprejas ut på området som behöver rengöras. Om dessa områden är ömtåliga så kan de bli skadade. Inspektera området innan du börjar rengöra och se ifall något kan skadas. Använd ditt sunda förnuft.

Högtryckstvättning kan vara ett ypperligt sätt att rengöra och sterilisera vissa ytor. Så länge du använder rätt försiktighetsåtgärder och ser till att du gör allting ordentligt så kan du få mycket bra resultat.

Fördelarna med att anlita en städfirma för städservice

Att komma hem till ditt hem vid slutet av dagen och upptäcka att det är helt rengjort av en professionell städservice kan vara höjdpunkten på en lång, stressig arbetsvecka. Det första steget i att säkerställa att detta händer är att hitta en städare som har samma idé om ”rent” som du har. När du har bokat den personen eller städföretaget, måste du lära dig att kommunicera effektivt med städfirman för att se till att var och en av er har samma förväntningar.

Städtjänster och kommunikation mellan dig och städfirman

Kommunikation går åt båda hållen. Du måste vara tydlig när du kommunicerar med städfirman. Du borde också förvänta dig att städarna är tydliga när de kommunicerar med dig. Om du någonsin har en fråga eller ett bekymmer, ta itu med det snabbt och professionellt. Då förstår alla vad som förväntas av dem genom hela processen.

Starta kommunikationsprocessen vid din första intervju. Fråga städfirman hur de kommer städa ditt hem. Få de detaljerade uppgifterna om vilka produkter och tekniker de kommer att använda. Om du föredrar en annan teknik eller rengöringsprodukt du vill att de använder, se till att du gör dem medvetna om dina förväntningar. Till exempel, om du kräver ett speciellt trärengöringsmedel på ditt antika piano, uttryck detta tydligt och överväg att förse dem med produkten om den inte finns i städarens utrustning.

städservice i toppklass

Vad ingår i en städservice?

Låt sedan städaren förklara vad de förväntar sig av dig innan de anländer. Till exempel brukar de flesta städfirmor i Boden be husägaren att plocka upp saker i sitt hem innan de kommer till fastigheten. Städarna är i ditt hem för att bli av med smuts och skräp, inte rensa din röra. Du kommer att behöva rätta till dina tillhörigheter innan städarna kommer. Du kan till och med behöva ta bort föremålen från en yta som du vill att städarna ska damma. Kom ihåg att din städare inte vill vara ansvarig för att ha sönder något värdefullt. Se till att du har hemmet förberett ordentligt innan de anländer, och det enda sättet att vara säker på att du är redo, är att fråga.

Ibland kommer du att upptäcka att en viss städservice inte gör något som du förväntade dig eller önskade. När det händer, ta dig tid att noga förklara vad det var som du ville ha, och vad du inte tyckte om med hur jobbet genomfördes. Var positiv med dina ord och i tonen snarare än nedsättande. Då borde du kunna komma fram till ett samförstånd med städarna. Detta för att säkerställa att jobbet blir gjort i enlighet med dina förväntningar nästa gång.

Vad ska man betala för en städtjänst?

Slutligen kommunicera ofta och tidigt i processen om betalningsupplägget. Din städare behöver veta när du kommer betala. Och du måste veta hur mycket du ska budgetera för städtjänsterna varje gång de kommer. När du betalar i tid utan att du behöver bli ombedd, kommer din städare att motiveras för att göra det bästa möjliga arbetet för dig. Håll alltid kommunikationslinjerna öppna, och du kommer upptäcka att affärsrelationen snabbt växer till en ömsesidigt fördelaktig situation.

Organisera garaget – För ett säkrare garage

Precis som garage har visat sig vara viktiga för oss, så är det lika viktigt att hålla potentiella faror borta från dem med. Det kan användas som lekrum för barnen, det kan förvandlas till ett extra sovrum för familjen att utnyttja, till ett kontor eller användas endast till att parkera bilen. När garaget används till bilen så bör man hålla garaget städat och ta det rätta stegen säkerhetsmässigt för att skydda det mot skador.

I ett städat garage är säkerhet viktigt

En väldigt vanlig säkerhetsrisk i garaget är bensin. Bensin har en hög risk för att vara farligt om det hanteras felaktigt. Normalt förväntas du att inte röka medan du hanterar bensin eller även med bensin i närheten. Förvara det i riktiga behållare designade för ändamålet och i små mängder. De flesta större och små städer har föreskrifter för hur mycket bensin som får förvaras i en viss storlek av behållare. Du måste uppmärksamma detta och följa instruktionerna och andra säkerhetsföreskrifter. Förvara alltid dina behållare med bensin utom räckhåll för barn och häll aldrig för någon anledning ut det inne i garaget.

Häll aldrig bensin i avloppet

Bensin bör aldrig hällas ner i avloppet, i trädgården, i toaletten eller ner i en kloaktrumma. Använd samma försiktighetsmått då du hanterar fotogen. Försök aldrig att göra en blandning av fotogen och bensin, eller bensin och diesel, då dessa blandningar är extremt lättantändliga. Installera en fungerande brandvarnare i garaget, och den bör underhållas riktig för att se till att den alltid fungerar utmärkt.

så städar och organiserar du ditt garage

Bilarna själva kan också innehålla potentiella säkerhetsrisker. Även när en bil flyttas väldigt sakta in eller ut ur garaget så kan de också vara extremt farliga. För att få bort alla potentiella risker, se till att vägen är fri från personer, barn eller hinder. När du vill backa in i garaget be någon stå bredvid och kolla dessa nyss nämnda saker och se till att inga barn försöker springa förbi när du backar.

Du kan inte lita på dina sidospeglar gällande allt. Om du inte är helt säker på att inget finns bakom bilen så backa inte. Att ta några sekunder för att se till att inget finns bakom dig kommer inte att försena dig nämnvärt. Ta hellre det säkra före det osäkra. Detta innebär att man bör hålla barn borta från garaget. Du kan helt enkelt sätta på ett lås som bara vuxna kan nå och det kan göra stor skillnad i kontrollen över barnen därinne.

Var noggrann med vad du förvarar i garaget

Om du använder garaget till förvarning, så var noggrann med vad du förvarar och förstå alla deras farliga egenskaper. Saker som färg, bekämpningsmedel, bränsletillsatser, ogräsmedel, lacknafta etc. kan vara väldigt farliga om en olycka skulle inträffa. För att undvika det så bör de behandlas med samma försiktighet som bensin, fotogen och diesel. De bör förvaras i tätomslutande behållare och utom räckhåll för barn.

Vassa föremål bör hängas säkert eller förvaras på annat sätt, detta gäller också tunga verktyg. Om man praktiserar dessa säkerhetsåtgärder så får man ett städat garage, som är säkrare och som hjälper dig att veta exakt vad alla föremål finns för lätt tillgänglighet.

Kontakta gärna oss för städhjälp i Boden till bra priser!

Städa Köket – Rengöringstips

Här kommer några rengöringstips för köket som kommer att få hela familjen att delta i processen. Vem vill inte ha ett renare kök? Köket används mest av alla rum i hela huset. Har du en stor familj, eller barn, så kan det vara en riktig utmaning att hålla detta rum rent. Min fru har faktiskt kommenterat det fler än en gång att hon känner ibland som om det enda hon gör under dagen är att städa köket. Det är en oändlig process av att laga mat och sedan städa upp efter allihop efteråt.

Involvera hela familjen i dessa rengöringstips för köket

rengöringstips för köket

Men, nu är det dags att det blir en förändring på det! Dessa rengöringstips innebär att få hela familjen involverad i inte bara själva rengöringen av köket under dagen. Utan också i processen att även hålla det rent under hela dagen. Mamma kände på det sätt hon gjorde eftersom alla bara lämnade deras glas och skålar eller vad helst annat på köksbänkarna och bordet i köket. Självklart blev de tillsagda att ”plocka undan efter sig själva”. Men det kom till sist en tidpunkt då INGEN egentligen gjorde det. Utan alla litade på att fina gamla mamma skulle göra rent efter dem. Men nu var det nog!

Alla är ansvariga för rengöringen av köket

Så ett av de bästa tips som vi kan ge dig för att hjälpa dig att få kontroll över ditt kök, och ditt liv, är att införa (eller återinföra) några regler i hemmet där ALLA är ansvariga för sin egen röra. Om de tar ut mat från kylskåpet eller skafferiet, så måste det tillbaka i kylen eller skafferiet då de är klara. Disk ska diskas, eller sköljas, eller stoppas i diskmaskinen. Köksbänkar och bord ska torkas av, och rent generellt så ska köket lämnas så som det såg ut när personen gick in i det.

Det finns ett gammalt ordspråk som lyder ”lämna alltid campingplatsen renare än när du kom”. Detta gäller även för våra kök.

Övergången var lättare än vi föreställt oss att den skulle vara. Då vi båda var lite oroliga för att vi låtit barnen (och pappa) dragit iväg så långt med att förlita sig på mammas matlagning, städning och det dagliga underhållet av att hålla köket rent. Men, det blev mycket smidigare än vi trott.  Vi satt oss ner allihop och förklarade situationen. Det kom egentligen inte en blixt från klar himmel för alla att mamma drog nästan hela lasset själv och stod till tjänst som piga till allihop. Vi var alla överens om att det inte var rättvist och vi skulle alla hjälpas åt framöver.

Så vi införde lite enkla regler för att hålla köket rent:

 1. Om du tar ut något ur skafferiet, köksskåpen eller kylskåpet ska det tillbaka till den plats det stod. Eller i soporna eller återvinningen, eller rengöras ordentligt.
 2. Om du använder ugnen, spisen eller mikrovågsugnen, och de respektive kastrullerna, stekpannorna och köksredskapen, så ska de alla rengöras efter de har använts klart.
 3. Lämna köket renare än när du kom!

Vi hade alla några återfall då vi försökte återinföra vårt personliga ansvar med att hålla köket rent. Men efter bara en vecka eller så, så hade vi redan en bra rutin. För höll vi varandra ansvariga för saker och/eller hjälpte till när vi kunde och alla njöt av att ha ett rent kök. Jag tror till och med Martha Stewart skulle blivit stolt! Men hon skulle förmodligen också ge oss några små tips och trick på hur vi skulle kunna rengöra till exempel köksbänkarna på ett bättre sätt. (hon är ju Martha i vilket fall), men vi var alla väldigt stolta över våra lösningar.

Så om du kämpar med att hålla köket rent, så kanske kan dessa rengöringstips för köket kan hjälpa även dig och din familj. Lägg inte allt ansvar på bara en person utan få alla att göra sin del i arbetet med att hålla köket rent.

Kontakta vår städfirma för billiga städtjänster i Boden för rengöringshjälp!

Professionell Flyttstädning i Boden

Varmt välkommen till Flyttstädning Boden. Vi är ett städföretag som hjälper dig med flyttstäd i Boden med omnejd. Vi har lång erfarenhet av flyttstädningar och utför arbetet effektivt med noggrant.

Kontakta oss via formuläret här på sidan för att boka.

Priser för flyttstädning av Villor/Radhus/Lägenheter (inklusive moms)

Priser Boden. Fönsterputsning ingår!
KVMPRISEfter RUT
0-49fr.5000Kr2500Kr
50-59fr.5700Kr2850Kr
60-69fr.6500Kr3250Kr
70-79fr.7300Kr3650Kr
80-89fr.8100Kr4050Kr
90-99fr.8900Kr4450Kr
100-109fr.9700Kr4850Kr
110-119fr.10500Kr5250Kr
120-129fr.11300Kr5650Kr
130-139fr.12100Kr6050Kr
140-149fr.12900Kr6450Kr
149 +OffertOffert

För städning av tilläggsytor tillkommer debitering enligt följande (Efter RUT-avdraget)

Tilläggsytor - Efter RUT
BalkongInglasad Balkong/AltanFörråd
150Kr300/500Kr200Kr

Hör med oss om det är några andra tilläggsytor du vill få städat!

GarageVattenlåsPersiennerBastu/Spa
300Kr150Kr150Kr400Kr

Fönsterputsning ingår alltid när vi flyttstädar! Det förekommer tyvärr att städföretag ger kunden ett billigt grundpris men med dolda avgifter som tillkommer. Vi är ett seriöst städföretag som dagligen arbetar med flyttstädning. Något som vi prioriterar högt är att att kunden ska kunna lita på oss. Hos oss på Flyttstädning Boden får du direkt veta den totala kostnaden och det är då det priset, och inget annat som du betalar. Inga extra kostnader. Inga dolda avgifter.

billig flyttstädning i norrland

Vår städfirma i Boden ger  dessutom alltid dig som kund städgaranti. Detta innebär att om du eller köparen trots våra ansträngningar inte skulle vara nöjda med arbetet, så kan du inom 7 dagar kontakta oss och berätta vad du inte är nöjd med så kommer vi tillbaka och åtgärdar felet.

För att boka en flyttstädning eller om du har några frågor, fyll i formuläret eller skicka ett mail så hör vi av oss till dig omgående.

Mail: boden@flyttstadningsakuten.se
Tel: 010-1647900
Kontorets öppettider, vardagar: 08.00 – 17.00
Lunch mellan: 12.00 – 13.00
Helgdagar – Stängt

Även om kontoret är stängt genomför vi städningar helger och helgdagar

Rengöra grillgaller – Håll din grill ren inför grillsäsongen

Bra grillning börjar med en ren grill och rena grillgaller, precis som en målare börjar med en ren duk. Din måltid kommer inte att smaka sitt bästa om den tillagats på toppen av förra veckans BBQ.  Här följer några sätt på hur du rengör din grill och fortfarande behåller dina underbara smaker i dina måltider:

Så gör du ren din grill och grillgaller

– Första sättet är att undvika oumbärlig rengöring av din grill när allt du behöver göra är att spraya lätt med matlagningsolja över gallren för att minimera att matrester fastnar. DU kan också använda hållbart aluminiumfolie med slitsar.

– Ett annat bra val är olivolja. Gnugga ner ditt grillgaller med bra kvalité av olivolja så slipper du att ditt kött fastnar vid grillning. Olivolja är också en bra grillrengörare. Använd en stålborste för att skrubba hela grillen, ta bort grillrester. När större bitar har avlägsnats från grillen så kan du belägga allt galler med olivolja. Skölj sedan gallret med vatten för skinande rent.

– Om din grill har försummats måste du först börja med att ta bort gallren och placera en hink med ljummet såpvatten som får dra i ca 2 timmar. Var noga att använd enbart kemikaliefri såpvatten. Ju längre gallren får ligga i badet, desto lättare är det att få bort de otäcka resterna. Efter blötläggningen, ta en styv stålborste och börja skrubba tills resterna är helt borttagna.

Rena galler på grillen är viktigt!

rengör din grill och grillgaller

– Om du har en kolgrill ta bort kolgallret och borsta insidorna ordenligt. För en gasolgrill tar du bort eventuella briketter, stenar eller galler som skyddar brännaren. Torka bort rester och aska runt brännaren. Se till att brännaren är på sin plats när du är klar. Om munstyckena är tilltäppta kan du rengöra detta med enkel stålborste eller byta ut brännaren.

– Efterbehandlingen; täck gallren och insidans yta med matlagningsspray. Lägg tillbaka gallren på grillen och låt dem få lufttorka. Nästa gång du grillar se till att värma upp grillen i minst 5 minuter för att försäkra dig om att alla rengöringsrester har bränts bort.

– Om du vill göra hela din grill helt skinande så ta ur gallren och ta bort all aska. Använd din trädgårdsslang och spruta hela grillen. Skrubba ordentligt med varmt såpvatten samtidigt du använder stålull. Rester från matlagning kan orsaka förödelse på delarna av din grill och inte bara gallret.

Regelbunden rengöring av grillen

Som vanligt kan regelbunden schemalagd rengöring av grillens galler göra uppgiften så mycket enklare varje gång. Varje gång du använder en bra tjock barbecuesås kommer att behöva en rejäl rengöring efter för bästa möjliga smak nästa gång. Här ska grillas!

Kontakta en rekommenderad städfirma i Boden för prisvärd flyttstädning och rengöringstips!

Silverputs – Tips på att putsa silver

Silverputs – Tips på hur du bäst polerar och rengör silver.

Du har spenderat en massa pengar för att köpa ditt vackra och eleganta silver. Men eftersom du använder det under åren så ser du att det händer saker, ditt silver blir missfärgat och matt. Missfärgningen kan definitivt vara en orsak till oro för ägare av silverföremål som är omedvetna om att det kan uppstå. Du kan dock vara trygg. Det är normalt att silver som kommer i kontakt med luft får en matt och missfärgad yta – och det är enkelt att åtgärda om du följer stegen nedan noggrant.

Använd aldrig kemikalier för att rengöra ditt silver

Innan du gör något med dina dyrbara silversmycken och silverföremål kan det vara bra att känna till några saker: Silver är inte en hård metall som järn eller stål. Det är en känslig metall som lätt kan repas om det hanteras hårdhänt. Kom också ihåg att aldrig använda kemikalier för att rengöra ditt silver. Det kan skada silvrets naturliga glans bortom all räddning.

Silver kan också skadas när det kommer i kontakt med rostfritt stål. När du förvarar ditt silver bör du förvara varje del enskilt, så den inte kommer i kontakt vare sig med annat silver eller andra metaller. Använd gärna en silverlinda eller etui.

Använd alltid en mjuk trasa eller svamp för silverputsning

När du putsar ditt silver med silverputsmedel ska du tänka på att alltid använda en rak rörelse och inte putsa i cirklar, eftersom cirkelrörelsen kan orsaka ringformade repor som förstör silvrets glans. Var också lätt på handen vid putsningen. Putsar du för hårt kan du ge ditt silver skrapmärken från trasan eller svampen du använder. Använd alltid en mjuk trasa eller svamp – du ska aldrig använda borstar, stålull, Scotch-Brite eller liknande, då de har en slipande effekt som repar silvret. Kom ihåg att, hur illa det än ser ut, så räcker det ofta med några sekunders putsning och lite silverpolish för att ditt silver ska se ut som nytt igen.

Följ gärna de här instruktionerna för silverputs, men de bästa skötselråden för ditt silver får du alltid av din guldsmed. Om du sätter värde på dina silversmycken och silverföremål, bör du följa de råd du får från din guldsmed. Det ger det bästa och snabbaste resultatet för silverputs.  Även om vi nämnde det tidigare, bör du vara försiktig med att använda kemikalier och inte låta dig frestas med att använda husmorstips som t.ex. bakpulver, för att putsa ditt silver. Det kan ge silvret allvarliga skador.

Diska silverbestick efter silverputs

Innan du diskar dina silverbestick bör du skölja dem ordentligt i varmt vatten för att avlägsna damm. Medan besticken fortfarande är varma ska du gnida in dem med silverputsmedel. Silverpolish hittar du hos guldsmeder, men också i alla affär som säljer rengöringsmedel.

Nästa steg är att försiktigt gnugga de fläckade och smutsiga partierna på dina bestick med en mjuk trasa. Gnugga några sekunder och upp till en minut, beroende på hur smutsade de är. Ju smutsigare, desto längre tid behöver du polera dem. Använd raka rörelser och undvik att gnugga i cirklar, för att inte repa silvret.

Torka silver ordentligt

Efter poleringen sköljer du av polishen med vatten. Efter att du har sköljt ditt silver i vatten, måste du torka ditt silver ordentligt. Torkning är mycket viktig eftersom silver inte bör utsättas för långvarig kontakt med fukt. Använd en mjuk trasa och om dina bestick har svåråtkomliga och känsliga detaljer kan du blåsa dem torra med en hårtork, så att du får bort fukten från alla skrymslen och vrår. Om du låter ditt silver självtorka, blir det lätt tråkiga torkfläckar av vattnet på dina bestick.

Slutligen – var noggrann med hur du förvarar ditt silver. Felaktig förvaring är den vanligaste orsaken till att silvret förlorar sin lyster. Silver ska förvaras torrt och gärna lufttätt. Använd etui eller ett tygfodral som är impregnerat med kopparsalter. Eller lägg en silikat/kiselpåse tillsammans med det ditt silver. Det förhindrar att fukt missfärgar silvret och gör att det håller sig fint länge.

Om du följer de här enkla instruktionerna för silverputs, kan du vara säker på att dina silverföremål och smycken kommer att hålla sig i perfekt skick lång tid framöver. Att polera dem två gånger om året är tillräckligt för att hålla dem i skick som nytt.

Våra städare i Boden är proffs på alla typer av rengöring!

Rengöra diskmaskin – Effektiva sätt för diskmaskinsrengöring

Att rengöra en diskmaskin kan vara tidskrävande, särskilt om du inte har gjort det på länge. Att inte rengöra din diskmaskin regelbundet innebär att bakterier kommer att börja samlas. Dessa bakterier kommer också börja påverka de föremål som diskas i diskmaskinen. Så när diskmaskinen är torr märker man inte att det finns skadliga bakterier på den. Diskmaskinen kommer också att lukta illa om du inte rengör den regelbundet.

Olika sätt att rengöra diskmaskin effektivt

Det är sant att diska på en lägre temperatur är betydligt bättre och säkrare när du har små barn så att de inte riskerar att bli skadade. Men även om du använder lägre uppvärmningstemperaturer finns det olika sätt att döda skadliga bakterier som har samlats i diskmaskinen från matrester på tallrikar och glas. Till exempel kan du ha en blandningsventil till varmvattenberedaren. Detta gör att du kan reglera temperaturen på vattnet och vattnet blir varmt nog för att döda bakterier.

Speciella rengöringsmedel för diskmaskinen

Det finns också speciella rengöringsmedel som används för att rengöra diskmaskinen effektivt. Du bör välja ett varumärke som är kompatibelt med din diskmaskin. Billiga tvättmedel är inte alls lika effektiva som välkända populära märken. De bästa maskindiskmedlen är flytande diskmedel. När man använder lägre temperaturer fungerar även flytande tvättmedel bra. Kom ihåg att diskmaskinsmedel och tvättmedel är två vitt skilda medel och går inte att användas på båda typer av maskin.

tips för en ren diskmaskin

 

Varje gång du diskar i diskmaskinen måste du använda ett bra rengöringsmedel. Diskmedel som används för att handdiska kan leda till översvämning om de används i en diskmaskin. Om du använder din apparat varje dag så ska du rengöra diskmaskinen ordentligt minst varannan vecka för att förhindra att bakterier och dålig lukt byggs upp.

Att rengöra och underhålla din diskmaskin

Att hålla en diskmaskin ren är inte svårt och alla dessa underbara hushållsmaskiner kommer med en bruksanvisning. Bruksanvisningen ger tydliga instruktioner om hur man använder och underhåller den. Genom att rengöra och underhålla din diskmaskinen ordentligt kommer det att förhindra att den går sönder. Samt undvika att dofter och bakterier samlas och den kommer att hålla i många år.

När diskmaskinen inte rengör ordentligt kan detta bero på att vattnet inte är tillräckligt varmt. Eller att man använder fel diskmedel, du kanske laddar maskinen felaktigt eller inte använder sköljtillsatser. Man ska inte använda en lägre vattentemperatur än 50 grader för att eliminera smuts och bakterier.

Om en diskmaskins temperatur är inställd på lägre än 50 grader kan det också påverka cyklerna eftersom apparaten inte värmer upp vattnet till en idealisk temperatur. På grund av den inte värmer upp ordentlig kan cykeln förlängas till ett par timmar i stället fyrtio minuter. Rengör den en gång i veckan genom att köra en vanlig cykel och tillsätt en blandning av blekmedel eller vinäger i vattnet.

En städartikel från städarna på Flyttstädning Boden