Flyttstädning Boden

Proffs på hemstädning & flyttstädning i Boden
Intresseanmälan
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig!

Rengöra grillgaller – Håll din grill ren inför grillsäsongen

Så gör du ren din grill

Bra grillning börjar med en ren grill, precis som en målare börjar med en ren duk. Din måltid kommer inte att smaka sitt bästa om den tillagats på toppen av förra veckans BBQ.  Här följer några sätt på hur du rengör din grill och fortfarande behåller dina underbara smaker i dina måltider:

– Första sättet är att undvika oumbärlig rengöring av din grill när allt du behöver göra är att spraya lätt matlagningsolja över gallren för att minimera att matrester fastnar. DU kan också använda hållbart aluminiumfolie med slitsar.

rengör din grill och grillgaller

– Ett annat bra val är olivolja. Gnugga ner ditt grillgaller med bra kvalité av olivolja så slipper du att ditt kött fastnar vid grillning. Olivolja är också en bra grillrengörare. Använd en stålborste för att skrubba hela grillen, ta bort grillrester. När större bitar har avlägsnats från grillen så kan du belägga allt galler med olivolja. Skölj sedan gallret med vatten för skinande rent.

– Om din grill har försummats måste du först börja med att ta bort gallren och placera en hink med ljummet såpvatten som får dra i ca 2 timmar. Var noga att använd enbart kemikaliefri såpvatten. Ju längre gallren får ligga i badet, desto lättare är det att få bort de otäcka resterna. Efter blötläggningen, ta en styv stålborste och börja skrubba tills resterna är helt borttagna.

– Om du har en kolgrill ta bort kolgallret och borsta insidorna ordenligt. För en gasolgrill tar du bort eventuella briketter, stenar eller galler som skyddar brännaren. Torka bort rester och aska runt brännaren. Se till att brännaren är på sin plats när du är klar. Om munstyckena är tilltäppta kan du rengöra detta med enkel stålborste eller byta ut brännaren.

– Efterbehandlingen; täck gallren och insidans yta med matlagningsspray. Lägg tillbaka gallren på grillen och låt dem få lufttorka. Nästa gång du grillar se till att värma upp grillen i minst 5 minuter för att försäkra dig om att alla rengöringsrester har bränts bort.

– Om du vill göra hela din grill helt skinande så ta ur gallren och ta bort all aska. Använd din trädgårdsslang och spruta hela grillen. Skrubba ordenligt med varmt såpvatten samtidigt du använder stålull. Rester från matlagning kan orsaka förödelse på delarna av din grill och inte bara gallret.

Som vanligt kan regelbunden schemalagd rengöring göra uppgiften så mycket enklare varje gång. Varje gång du använder en bra tjock barbecuesås kommer att behöva en rejäl rengöring efter för bästa möjliga smak nästa gång. Här ska grillas!

Kontakta en rekommenderad städfirma i Boden för prisvärd flyttstädning och rengöringstips!